ណែម-សាច់បង្គា - Khmer-Reading

Khmer-Reading

បណ្ដុំនៃចំនេះដឹង និងគំនិត

Post Top Ad

Saturday, March 31, 2018

ណែម-សាច់បង្គា


គ្រឿង​ផ្សំ​៖
-បង្គាស្រស់
-
បង្គា​ក្រៀម
-
សាលាដ
-
ត្រសក់
-
នំបញ្ចុក
-
ដើម​គូឆាយ
-
សណ្ដែក​បណ្ដុះ
-
ជីរ
-
សំបក​បាញ់ត្រាង
-
ម្ទេស
-
សណ្ដែកដី​លីង
គ្រឿង​ផ្សំ​រសជាតិ៖
-ទឹកត្រី
-
ស្ករស
-
ប៊ីចេង
-
ក្រូច​ឆ្មារ
វិធីធ្វើ៖
ដំបូង​ យក​បង្គា​ទៅ​ ចំហុយ​រយៈពេល ៣ ទៅ ៥​នាទី កុំ​ឱ្យ​ឆ្អិន​ពេក រួច​រៀបចំ​បន្លែ​ត្រសក់សាលាដ សណ្ដែក​បណ្ដុះ ដើម​គូឆាយ និង ​ជីរ ឱ្យបាន​រៀបរយ​ល្អ មុនពេល​​យក​ទៅ​រុំ​។​ យក​ សំបក​បាញ់​ត្រាង​ ទៅ​ត្រាំ​ទឹក ​រួច​ស្រង់​ឡើង​វិញ​ភ្លាម យក​ទៅ​ដាក់​លើ​ជ្រញ់ ឬ​ផ្ទៃ​រាប​ស្មើ។
បន្ទាប់មក យក​សាលាដ​ ដាក់​លើ​ស្រទាប់​បាញ់​ត្រាង ​ ដាក់​នំ​បញ្ចុក បន្លែ​គ្រប់​មុខ ​និង​ រោយ​បង្គាក្រៀម មុន​នឹង​ដាក់​បង្គា​ស្រស់​ ហើយ​រុំ​ខ្ចប់​ ជាមួយបាញ់​ត្រាង​ ​ជាការស្រេច៕

No comments:

Post a Comment

Post Top Ad